O Nama - Slastičarna

Obrt Villa Soši osnovan je 1993. godine u Umagu gdje i počinje djelovati sa iznajmljivanjem smještaja u kući u Sošima - "Pansion Villa Soši".

Sljedeće godine djelatnost se proširuje na izradu kolača i tome sličnih proizvoda sa cateringom. Iste godine se započinje s mini proizvodnjom kolača u mjestu Soši kraj Umaga i otvara se ugostiteljski lokal na Trgu Slobode u Umagu.

Od 1994. do 2000. godine obrt djeluje kao samostalan pod rukom iskusne slastičarke i dugogodišnjeg ugostitelja Lukin Dragice, da bi se 2000. godine u početni prići uključio i sin Igor čime obrt postaje zajednički.

Dvije godine nakon toga otvara se lokal u Umagu na adresi Obala J. B. Tita 2, te obrt broji 8 stalno zaposlenih radnika kojima akivno pomažu članovi obitelji.

2009. godine obrt mjenja lokaciju i otvara novi pogon i prodajno mjesto na tržnici u Umagu. Obrt je aktivan u očuvanju trdicionalnih slastica, sačuvanju baštine i izvornih hrvatskoh delicija. Znanje i iskustvo se prenosi na mlađe generacije (koliko one žele), posječuju se sajmovi, prate trendovi i novi materijali. Koriste se visokokvalitetni proizvodi sa ciljem dobivanja visokokvalitetnog finalnog proizvoda.

U slastičarni se služi kvalitetna kava, te svježe prešani voćni sokovi prema sezoni (naranča, limun, grejp i mandarina).

O Nama - Slastièarna